6 Türk Yunanistan'da silahlı saldırıda öldürüldü: Çete savaşı iddiası

Yunanistan basınına yansıyan haberlere göre, Almanya plakalı bir araçta bulunan altı Türk uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü. Olayla ilgili 'çete savaşı' iddiası ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Loutsa bölgesinde altı Türkiye vatandaşının uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Yunanistan basınına yansıyan bilgilere göre, 11 Eylül Pazartesi günü yerel saatle 18.30 sıralarında gerçekleşen cinayetler Arionos ve Acropoleos sokaklarının birleştiği ıssız bir noktada gerçekleşti. Yunanistan kamu yayıncısı ERT'nin aktardığına göre, polis, saldırının organize suç örgütleri arasındaki bir anlaşmazlıkla bağlantılı olabileceği olasılığı üzerinde duruyor.

'BELKİ BAZILARI RAKİP ÇETEDEN OLABİLİR'

Proto Thema’ya konuşan bir kaynak, “Şu an aynı araçta ölü bulunanların aynı çeteden olup olmadığı bilinmiyor. Belki bazıları rakip çeteden olabilir” dedi. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı şüphelenilen kişilerin Yunanistan ve Fransa’da aktif olduğu da iddia edildi.

Kathimerini haber sitesinin aktardığına göre, hayatını kaybeden altı kişiden beşi aracın yolcu koltuğunda oturuyordu. Aracın sürücüsü olduğu düşünülen altıncı kişi aracın arkasında ateşli silahla vurulmuş bir şekilde ölü bulundu. Sürücünün kaçmaya mı çalıştığı yoksa saldırı sırasında aracın dışında mı olduğu netlik kazanmadı. Yapılan incelemelere göre, saldırganların önce aracın önünden ateş açtığı, ardından aracın etrafını sararak mavi Ford marka aracın yan tarafından saldırdığı değerlendiriliyor. 

ALMANYA PLAKASI SAHTE ÇIKTI

Gazetenin haberine göre, saldırıda Kalaşnikof gibi uzun namlulu silahlar değil, 9 milimetre kalibreli tabancalar kullanıldı. Olay yerinde 25'ten fazla boş kovan toplandı. Araçta yapılan aramada hayatını kaybedenlerin silah taşımadığı tespit edildi. Yunanistan polisi EL.AS, aracın Almanya plakalı olduğunu, plakanın hangi isme kayıtlı olduğunun tespit edilebilmesi için Interpol aracılığıyla Almanya polisinden bilgi talebinde bulunulacağını kaydetti. Proto Thema haber sitesi ise plakanın sahte olduğunu yazdı.

Ölenlerin üzerinden Fransız kimlik belgelerinin de olduğu iddia edilirken, EL.AS hayatını kaybedenlerin üzerindeki kimlik bilgilerinin sahte olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Hayatını kaybedenlerin parmak izinin alınması ve kimlik tespiti için otopsinin tamamlanması bekleniyor. Saldırının hangi saikle gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmazken Yunanistan Güvenlik Polisi ve Sivil Koruma Bakanlığı yetkilileri bir 'uyuşturucu baskını' olasılığı üzerinde duruyor. (DIŞ HABERLER)