6 ülke ve 5 ilde FETÖ operasyonu: 9 şüpheli gözaltına alındı

Malatya'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ABD, Kanada, İspanya, Hollanda, Belçika ve Almanya ile Türkiye'deki 5 ilde 9 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya merkezli 6 ülke ve 5 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Malatya Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, "yurt dışındaki FETÖ yöneticilerinden sosyal medya aracılığıyla aldıkları talimatlar doğrultusunda Türkiye'de örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri, örgüte yeni eleman temini ve örgüt üyelerine finansal destek sağladıkları" belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

Malatya merkezli ABD, Kanada, İspanya, Hollanda, Belçika ve Almanya ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Elazığ’da gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, dağıtılmak üzere paketlenmiş yaklaşık değeri 960 bin lira olan menkul kıymet ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Şüphelilerin "Signal" isimli haberleşme uygulaması ve sosyal medyada sohbet odaları yoluyla iletişim sağladığı tespit edildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler FETÖ Malatya ABD Kanada