600 bin galon kırmızı şarap sel olup aktı, çevre uyarısı verildi

Portekiz'de şarap üreten bir firmaya ait iki tankın yanlışlıkla boşaltılması üzerine 600 bin galon kırmızı şarap yola aktı. Olayla ilgili çevre uyarısı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Portekiz'in São Lorenco de Bairro kasabasında şarap üreten Levira isimli şirkete ait iki tankın yanlışlıkla boşaltılması sonucu 600 bin galon kırmızı şarap yola aktı. 10 Eylül Pazar günü yaşanan olayda kimsenin yaralanmadığı bilgisi paylaşıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de yaklaşık 2 milyon litre şarabın sel olup aktığı görüldü.

The New York Post gazetesini aktardığına göre, 2 bin nüfuslu São Lorenco de Bairro kasabasında yaşanan olayın ardından bölgede yerel çevre uyarısı verildi. Bölgedeki yol ve tarlalar ile en az bir bodrum katının şarap altında kaldığı olayda maddi zarar oluştuğu, Anadia İtfaiyesi'nin de şarabın akışını engellediği ve bölgede bulunan Certima Nehri'nde kirliliğe sebep olmaması için şarap akışının yönünü değiştirdiği bilgisi paylaşıldı.

'TÜM SORUMLULUĞU KABUL EDİYORUZ'

Olayın ardından açıklama yapan Levira şirketi, özür dileyerek oluşan zararla ilgileneceklerini açıkladı. Şirket, açıklamasında, "Temizlik ve onarımla ilgili masrafların tüm sorumluluğunu üstleniyoruz. Durumu mümkün olan en hızlı şekilde çözeceğiz" dedi. Şirket ayrıca şarabı çeken toprağın özel bir arıtma tesisine götürüleceğini bildirdi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler şarap portekiz