63 yıllık belediye konutu Millet Bahçesi oluyor

Bursa'da 63 yıldır belediye konutu olarak kullanılan bina yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılacak.

Millet Bahçesi için belediye başkanlığı konutu yıkılıyor.
Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - Bursa'nın Çekirge mevkiinde 63 yıldır kentin belediye başkanlarının kullandığı konut, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konutun altında bulunan mezarlıklar nedeniyle bu kararın alındığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkım sırasında proje ile ilgili bilgi verdi. 

'MEZARLIKLAR NEDENİYLE O EVDE OTURMAMAM TAVSİYE EDİLDİ'

Başkanlık konutunun projelendirildiği alan, Süleyman Çelebi'nin türbesinin, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) binasının da bulunduğu alanı kapsıyor. Yüksek Mimar Hilmi Şarap tarafından hazırlanan projeyle Millet Bahçesi'nin içerisinde Süleyman Çelebi Külliyesi, Siyer ve Mevlidi Şerif Merkezi, Mescid, Kitap kafe ve dinlenme alanları yer alacak.

Bursa'nın manevi yönden özel bir şehir olduğunu söyleyen Aktaş, 2020 yılında başkanlık konutunu projelendirme kararı aldıklarını söyledi. Aktaş, konutun altında bulunan mezarlıklar nedeniyle birçok kişinin kendisine başkanlık konutunda oturmamasını tavsiye ettiğini anlattı. Kazı esnasında bölgedeki mezarlıkların da gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor. Projeyle ilgili bilgi veren Aktaş, "28 bin metrekarelik bir Millet Bahçesi'ni içerisinde gençlerimizin de kullanacağı bir Gençlik Merkezi olarak halkımıza kazandırmış olacağız. Tüm Bursa ama özellikle gençlerin doya doya istifa edeceği bir alan olacak. Özellikle Süleyman Çelebi'nin, mevlidi şerifin anlaşılması adına çok daha güzel bir mekana aracılık etmek, bu çorbada tuzumuzun olması bizim için de son derece büyük bir mutluluk. Tarihe saygı, ecdada vefa. Gecikmiş bir kararı, bu şekilde de yerine getirmiş olduk" dedi. Aktaş, yeni bir başkanlık konutu yapmak yerine şahsı evine geçtiğini söyledi.

 

Aktaş'ın açıklamasının ardından belediye konutunun yanında bulunan TÜMSİAD binasının altındaki otoparkla yıkım çalışmasına başlandı.