7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali ziyaretçilerini bekliyor

5 bin 290 çocuk ve gencin ürettiği 579 eser, 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali'nin iş birliği kapsamında, AÇEV’in Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’daki konteyner kentlerde ve Diyarbakır’da bulunan Çocuk ve Aile Merkezleri'ndeki çocuklar, sanatçılar Leyla Emadi, Murat Germen ve Selçuk Artut’la buluştular.

Çocuklar, sanatçılar eşliğinde düzenlenen atöyle çalışmalarında kendi sanat eserlerini ortaya çıkardı. Eserler, 22 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında, MKM Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde sergilenecek. 

BİENALİN BU YILKİ KONSEPTİ 'UMUT' OLARAK BELİRLENDİ

Küratörlüğünü Esra Özkan'ın üstlendiği, Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali bu yıl ‘umut’ konseptiyle düzenleniyor. 6 Şubat Depremleri'nden etkilenen çocukların eserlerinin de yer aldığı bienalde çocuklar ve gençler, bilim, sanat, edebiyat, yaratıcı yazarlık, teknoloji, dezavantajlı gruplar, deneyim paylaşımı, iklim krizi, iklim adaleti, kapsayıcılık gibi alanlarda umudu yeşertmek için neler yapılabilir sorusuna yanıt arıyor.

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen bienalde, plastik sanatlar disiplinleri olan resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, film, video art ve yeni medya çalışmalarının güncel uygulama ve düzenlemeleri yer alıyor.

Bienalde aynı zamanda sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, atölye çalışmaları, panel, söyleşi, edebiyatçı buluşması ve konser gibi etkinlikleri de düzenlenecek.