750 milyonluk fatura vurgunu

Yüksek rakamlı fatura göstererek devletten 750 milyon vergi iadesi aldığı tespit edilen suç örgütüne operasyon düzenledi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda 51 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda fatura yolsuzluğu suçlamasıyla 28 kişi gözaltına alındı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devleti 750 milyon lira vergi iadesi alarak zarara uğrattıkları belirtilen şebekeye yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. Bir ihbar üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında ekiplerce, gümrük müdürlüğünün olayla ilgili hazırladıkları 8 adet bilirkişi raporunun ardından teknik ve fiziki takip başlatıldı.

DHA'nın haberine göre başlatılan çalışmaların devamında, ihracatçı 29 firma ve 51 şüpheli tespit edildi. Mali Şube ekiplerince yapılan çalışmaların devamında, örgütün lideri olduğu öğrenilen E.Ç.'nin organizasyonunda ilk belirlemelere göre 29 firmayı organize ederek, ağırlıklı olarak tekstil ürünleri üzerinden Rusya, Polonya, Macaristan, Ukrayna, Romanya ve Kosova'ya yapılan ihracatlarda fatura belgelerini yüksek gösterip, yüksek bedelli ihracat yapmış gibi devletten 750 milyon lira vergi iadesi aldığı belirlendi.  

BİR FATURA İLE ÜRÜN GÖNDERİMİ YAPIP 5  FATURA GÖSTERMİŞLER

Suç örgütünün ihracat esnasında normalde bir faturalı ürün ihracatı yaptığı ancak, 5  fatura gösterip, 4 sahte ihracat faturası düzenledikleri ortaya çıktı. Operasyonda İstanbul merkezli olarak İzmir, Hatay, Yalova, Kırklareli, Adıyaman, Gaziantep ve Bilecik'te bulunan 51 kişiden 28'i gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan 28 kişinin arasında daha önce KHK ile görevden alınan eski emniyet müdürü M.Y. ve emekli gümrük memuru E.Ş.'nin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 28 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, 23 kişiyi yakalama çalışmalarının da sürdüğü öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler fatura vergi