8. Bozcaada Caz Festivali'nin programı belli oldu

Bozcaada Caz Festivali 'miselyum' temasıyla 6-7-8 Eylül tarihleri arasında sekizinci edisyonu ile katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bozcaada Caz Festivali, sekizinci kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl 'miselyum' temasıyla düzenlenecek olan festival 6-7-8 Eylül tarihleri arasında katılımcılarıyla buluşacak.

Müzik programının yanı sıra farklı disiplinlere de yer veren ve her yıl yeni bir tema etrafında şekillenen Keşif etkinlikleriyle de katılımcılarına zengin bir deneyim sunan Bozcaada Caz Festivali, 6-7-8 Eylül 2024 tarihleri arasında sekizinci kez yola çıkıyor.

Bu yıl biyoçeşitliliğin, sürdürülebilirliğin ve dayanıklılığın da doğal bir modeli olan 'miselyum' temasını odağına alan festival, katılımcılarını bu yaklaşım çerçevesinde, birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe davet ediyor.

'ADAYA DEĞER KATAN BİR ORGANİZASYON'

Festivalin lansman partisine katılan Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Bozcaada Caz Festivali'nin adaya değer katan sayılı organizasyonlardan biri olduğunu söyledi. Göztepe, "Caz müzik de Bozcaada'ya çok yakışıyor. Bu sene sekizinci defa hem Bozcaadalıları hem de farklı illerden katılımcıları ağırlamaya hazırlanan festivalin sürdürülebilirliği bizler için de çok kıymetli. Dilerim ki festival uzun yıllar boyunca adada varlığını sürdürerek, ada halkını ve ada kültürünü de içine katarak 10 yıllara, 20 yıllara ulaşan nice programı hayata geçirmeye devam eder” sözlerini kullandı.

Bozcaada Caz Festivali’nin kurucularından Çağıl Özdemir, organizasyonu 8. kez gerçekleştirmenin heyacanını yaşadıklarını söyledi. Özdemir, “Festivalin sekizinci yılında, gücünü kurduğu bağlardan alan Bozcaada Caz Festivali’nin bu seneki Miselyum temasıyla bu bağları nasıl güçlendirebileceğimizi ve birbirimizden öğrenmeye devam ederken paydaşlarımızın arasında organik ve dinamik bir etkileşim ağını nasıl kurabileceğimizi keşfetmek için çok heyecanlıyız’’ ifadelerini kullandı.

CAZ RİTİMLERİ ARTIK BİR ADA KLASİĞİ

Festivalin ilk günü, Türkiye, Fransa ve Almanya sahnelerinden isimler sahnede olacak. Kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye’deki caz vokaline yeni bir soluk getiren ve son zamanlardaki üretimleriyle cazın sınırlarını genişleten şarkıcı, şarkı yazarı, tasarımcı ve multidisipliner sanatçı Deniz Taşar, elektronik unsurlarla cazı buluşturan Fransız-İsviçreli saksofoncu Léon Phal ve caz, funk, pop ve rock müziklerini dikkat çeken tekniğiyle bir araya getiren Alman davulcu, besteci, solo müzisyen ve müzik eğitimcisi Anika Nilles / Nevell müzik severlerle buluşacak.

Festivalin ikinci gününde, Türkiye sahnesiyle bu sefer de Hollanda ve Lüksemburg buluşacak. Bozcaada Caz Festivali’nde ilk kez sahne alacak, geleneksel cazın zengin mirasını modern dokunuşlarla birleştiren Quartet, melodik ve elektronik müziklerle tüm festival katılımcılarını harekete geçirecek olan KLEIN, bir festival klasiği haline gelen Bozcaada Ensemble, son olarak da Türkiye’de yıllardır hayran biriktiren ve geçtiğimiz 20 yıl boyunca elektronik müziğin yenilikçi sularını keşfe çıkan Hollandalı Kraak & Smaak (Live) festivalin ikinci gününde adaya müziği yayan isimler olacak.

Bozcaada Caz Festivali’nin son gününde ise kuzey cazını indie türüyle bir araya getiren, coğrafi sınırları ve türler çizgilerini tanımayan, doğaçlama odaklı işleri büyük takdir toplayan Danimarkalı topluluk Girls in Airports, müziklerini adaya en çok yakıştırdığımız projelerden birisi olan Cenk Erdoğan Trio, hip-hop ve caz müziğini harmanlayan piyanist, besteci, multi-enstrümentalist, rap sanatçısı ve yapımcı olarak pek çok tanınmış sanatçıyla çalışan Londra çıkışlı Alfa Mist sahne alacak. Bu sene canlı müzikler sonrasında DJ sahnesini teslim alarak dans pistini hareketlendiren isim ise Childplay olacak.