8 kimlikli 'Hayalet': Polis memurunu satın almış

7 Haziran'da yakalanan 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu baronu Orhan Ünğan'ın kaçak olduğu dönemde en az 8 kimlik kullandığı belirlendi. Ünğan'a bir polisin de yardım ettiği anlaşıldı.

Orhan Ünğan'ın sahte kimliklerinden 5'i, kayıtlara böyle yansıdı. (Fotoğraf: Gazete Duvar)
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İsmini İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti'nin kızının ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla duyuran Orhan Ünğan, 'Hayalet' lakabıyla tanınıyor. Ünğan, bu lakabını hem Türkiye'de ve Avrupa'da çok sayıda sahte kimlik kullanmasından alıyor.

İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan Ünğan, haziran ayından bu yana cezaevinde.

"Uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "suçtan elde edilen suç gelirlerini aklamak" suçlamalarıyla cezaevine konulan Ünğan, Türkiye'nin yanı sıra, Hollanda, Belçika, Almanya ve Sırbistan'daki faaliyetleriyle biliniyor.

ZİNDAŞTİ'YLE HUSUMET

26 Eylül 2014'te Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ile şoförü Devrim Öztunç'un Büyükçekmece'deki evinin önünde öldürülmesini azmettirdiği de iddia edilen Ünğan'ın şu ana kadar en az 4 ton uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülüyor. 2013 yılında dublör kullanarak boşandığı ortaya çıkan Orhan Ünğan'ın kardeşi İlhan Ünğan 7 Nisan 2019'da, husumetli oldukları Zindaşti'nin 2018 yılının sonlarında tahliye edilmesinden 6 ay sonra, Bağdat Caddesi'ndeki bir kafeden çıktığı sırada başından vurularak öldürülmüştü.

EN AZ 8 SAHTE KİMLİK

Kardeşinin ölümünün ardından çeşitli ortaklarıyla faaliyetlerine devam eden Orhan Ünğan'ın şimdiye kadar en az 8 kimlik kullandığı tespit edildi. Uyuşturucu baronunun, gerçek ismi olan Orhan'ın yanı sıra, Mert Ünğan adına düzenlenen bir kimliği kullandığı da tespit edildi. Ayrıca Hüseyin Polat, Hamza Kılıç, Ayhan Arpalı isimlerine düzenlenmiş kimlikleri de kullanan Ünğan'ın, Kemal Tahıl adına düzenlenmiş kimliği ise, Kocaeli Adliyesi'nde görevli bir savcının korumalığını yapan polis aracılığıyla aldığı belirlendi.

POLİS MEMURU YARDIM ETMİŞ

Hollanda ve Belçika polisinin çözdüğü kripto haberleşme uygulaması Sky ECC üzerinden yapılan yazışmalarda, polis memurunun Kemal Tahıl adına düzenlenen kimliği Ünğan'a vermek için defalarca para aldığı tespit edildi. 'Joker' olarak adlandırılan Kemal Tahıl adına düzenlenen kimliğin yanı sıra, Ünğan'ın Sırbistan'da Mert Pepiç adına düzenlenmiş bir kimliği daha bulunuyor.

1 MİLYON DOLAR RÜŞVET İDDİASI

Ünğan'ın ayrıca, Bulgaristan'dan Sırbistan'a geçerken, ortağı K.S. ile birlikte Kolatina Sınır Kapısı'nda yakalandığı da ortaya çıktı. Üzerinden Erkan Begic adına düzenlenmiş bir kimlik çıkan Ünğan'ın, 3 gün boyunca Bulgaristan'da tutulduğu, daha sonra Sırbistan'a geçtiği belirlendi. Güvenlik kaynaklarına göre, Ünğan Bulgar yetkililerin işlem yapmasını engellemek için tam 1 milyon dolar rüşvet dağıttı.