90 bin camide sela okunacak

15 Temmuz dolayısıyla 81 il ve 922 ilçedeki bütün camilerimizde, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te sela okunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında, 90 bin camide gece saat 00.13'te sela okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" başlığı ile 81 il ve 922 ilçeye genelge gönderdiklerini aktardı.

Kondi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"81 ilimiz ve 922 ilçemizdeki bütün camilerimizde 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te bütün camilerimizden sela okunacaktır. Milletimizi birliğimize, kardeşliğimize, ülkemize yönelik oynanan oyunlara farkındalık oluşturmak için yeniden bir dirilişe davet edeceğiz.

Bununla birlikte şehir merkezlerindeki büyük camilerimizde, halkın geniş katılımıyla yapılan hatmi şeriflerin duası yapılacak ve Mevlid-i Şerif okunacak. Ayrıca şehitliklerde, Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde 'Şehitleri Anma Programı' gerçekleştirilecek. Bu program kapsamında da yine Kur'an-ı Kerimler okunacaktır, dualar yapılacak. Rabb'im bir daha bu millete karşı bu hain kalkışmalara girecek olanlara fırsat vermesin."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler 15 temmuz cami sela