97 kişinin öldüğü apartmanda AK Partili müteahhide tahliye kararı

Depremde 97 kişinin öldüğü Özkan City Blokları'nın AK Partili müteahhidi Mehmet Özkan hakkında tahliye kararı çıktı. Özkan’ın diğer dosyalardan tutukluğu devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'da, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 97 kişinin hayatını kaybettiği Özkan City Blokları'yla ilgili davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, bugün yapılan duruşmadan dört gün önce bilirkişi heyeti mahkemeye dosyayı yetiştiremediği gerekçesiyle süre talep eden yazı gönderdi. Bugün duruşmada da mahkeme heyeti başkanın değiştiği öğrenildi.

Duruşmada sanık müteahhit Mehmet Özkan, “Bizim dışarıda çoluk-çocuğumuz var. 16 aydır çok kötü bir haldeyiz” dedi.

EYLÜL AYINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, AK Partili müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan hakkında tahliye kararı vererek, duruşmayı eylül ayına erteledi. Yakınlarını kaybeden aileler sinir krizi geçirdi.

Aileler ve avukatları, “Bu insanlar güçlü insanlar, eylül ayında görülecek duruşmaya gelecek bilirkişi raporunun gidişatını değiştirebilirler. Tanıklarımızın beyanlarını değiştirtebilirler. Bir tahliye geldiğinde diğer dosyalardan da tahliye kararı gelir. Bu tahliye kararı diğer dosyaları da etkileyecek. İnşallah diğer dosyalardan tahliye kararı çıkmaz. Bu tahliye kararını kabul etmiyoruz” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Mehmet Özkan’ın diğer dosyalardan tutukluğu devam ediyor.

 

(HABER MERKEZİ)