AB dış politika şefi Borrell: Rusya'ya enerji ambargosuyla ilgili görüş ayrılığı var

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya petrol ambargosu uygulanması konusunda üye ülkeler arasında görüş ayrılığı olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ülkeleri arasında Rusya'ya uygulanabilecek olası enerji ambargosu konusunda ortak görüş olmadığını belirtti. 

Almanya merkezli Die Welt gazetesine konuşan Borrell, "Rusya'nın petrol ve gaz ithalatına yönelik tam bir ambargo için AB'de ortak bir duruş yok. Ancak bu bir noktada olacak. Rusya petrol ve gazdan elde ettiği gelirlerin yok olduğunu acı bir şekilde hissedecek" dedi.

Mayıs ayı sonunda yapılacak bir sonraki AB zirvesinde konunun tartışılacağını ve o zamana dek herhangi bir ambargo kararı beklemediğini belirten Borrell, "Petrol ve gaza ambargo için nihai bir teklif henüz masada değil" dedi.

Die Welt, AB Komisyonu'nun bu hafta Rusya'ya karşı altıncı yaptırım paketiyle ilgili üye ülkelerle görüşeceğini belirtti. Eurostat verilerine göre, Rusya AB'nin petrol ithalatının dörtte birini karşılayarak Avrupa'nın en büyük petrol tedarikçisi konumunda. (DIŞ HABERLER)