ABBA müziğe veda ediyor: 'Buraya kadar'

40 yıllık aradan sonra 'Voyage' adında yeni bir albüm çıkaracağını açıklayan müzik grubu ABBA, bu albümün son olduğunu ve müziğe veda edeceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli müzik grubu ABBA, yeni albümlerini çıkardıktan sonra müziği bırakacaklarını duyurdu. 40 yıllık aranın ardından ilk albümlerini hazırlayan grup, emeklilik haberini sahnede açıkladı. 

Ntv'nin haberine göre, grup üyeleri Benny Andersson ve Bjorn Ulvaeus, yıllar sonra bir araya gelmelerinin bir kerelik olduğunu belirtti. 22 Kasım’da "Voyage" albümünü çıkaracak olan ABBA, daha fazla müzik kaydı yapmayacak. The Guardian gazetesine konuşan Benny Andersson, “1982’de ‘Buraya kadar’ dememiştim. Kendime ‘ABBA bir daha asla olmayacak’ da demedim hiç ama şimdi söyleyebilirim: Buraya kadar” ifadelerini kullandı. 

Bu yılın başlarında 40 yılın ardından yeniden bir araya gelen grup, ilk olarak 1982’de ayrıldı. "Voyage" adlı dokuzuncu stüdyo albümünü kaydeden ABBA, gelecek yıl mayıs ayında İngiltere’nin Londra şehrinde dijital sahne şovu sergilemeyi planlıyor. Konserler, Queen Elizabeth Olympic Park'ta özel olarak inşa edilmiş bir ABBA Arena'da gerçekleştirilecek ve grubun dört üyesinin dijital versiyonlarını içerecek.

 

Etiketler abba müzik