ABD Başkanı Trump önlem amaçlı hastaneye götürüldü

ABD Başkanı Donald Trump'ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüleceği ve burada birkaç gün kalacağı açıklandı. Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley, "deneysel bir ilaç kokteyli" ile tedavi edildiğini ve "yorgun ama morali yerinde" olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'dan yürüyerek çıkan Trump, helikopterle askeri hastaneye götürüldü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray, Covid-19'a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüleceğini ve burada birkaç gün kalacağını bildirdi.

Korona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklamasından yaklaşık 17 saat sonra Trump, Beyaz Saray'dan, Maryland, Bethesda'daki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne götürülmek üzere bekleyen bir helikoptere yavaşça yürüdü. Trump, maske taktı ve muhabirlerle konuşmadı.

Twitter hesabından bir video paylaşan Trump, kendisinin ve eşiMelanie Trump'ın iyi olduğunu söyledi. Kendisine verilen destek mesajları için minnettar olduğunu belirten Trump, bu desteği asla unutmayacağını da sözlerine ekledi.

 Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley, "deneysel bir ilaç kokteyli" ile tedavi edildiğini ve "yorgun ama morali yerinde" olduğunu söyledi.

Conley, Trump'ın Regeneron'un REGN-COV2'si olan deneysel bir tedavi gördüğünü söyledi. İlaç, çok çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılan, monoklonal antikorlar olarak bilinen birkaç deneysel Covid-19 ilacından biri olarak biliniyor. ABD bulaşıcı hastalıklar şefi Dr. Anthony Fauci, tekniğin vaat ettiğini söyleyenler arasında.

Trump ayrıca çinko, D vitamini, famotidin, melatonin ve günlük aspirin alıyor. 

Trump'ın hastalığı, ABD hükümetinin tepesinde başkalarının sağlığı hakkında da sorulara yol açtı.

Bir sözcü, Trump'ın ağır hastalanması durumunda görevi devralacak olan Başkan Yardımcısı Mike Pence'in negatif çıktığını söyledi. 61 yaşındaki eski Indiana valisi, Beyaz Saray'a birkaç kilometre uzaklıktaki kendi evinde çalışıyor.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, diğer başkanların tıbbi tedavi görürken bazen yaptıkları gibi, Trump iktidarı Pence'e devretmediğini söyledi. (DIŞ HABERLER)