Beyaz Saray: TUSAŞ saldırısını güçlü şekilde kınıyoruz

TUSAŞ'a yönelik saldırıyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, "Bu zor zamanda dualarımız saldırıdan etkilenenler, aileleri ve Türk halkıyla" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) düzenlenen saldırının ardından yazılı açıklama yaptı. 

Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, "ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" denildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın toplantısında, TUSAŞ'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Amerika'nın Sesi Türkçe'de yer alan habere göre Kirby, "Ankara'daki korkunç terör saldırısının kurbanlarına başsağlığı dileklerimizi ileterek başlamak istiyorum. Bu zor zamanda dualarımız saldırıdan etkilenenler, aileleri ve Türk halkıyla. Türk yetkililer bunu olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti. Nedeni ya da saldırının arkasında tam olarak kimin olduğunu henüz bilmemekle birlikte, bu şiddet eylemini güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "ABD, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır ve bugün yaşanan terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Dualarım kurbanlar ve aileleriyle birlikte" ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler TUSAŞ ABD