ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden Pfizer/BioNTech aşısına acil kullanım onayı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech aşısına acil kullanım onayı verdi. Aşının 16 yaş ve üzeri kişilere yapılacağı ve ilk etapta sağlık çalışanlarına uygulanacağı kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Amerikan ilaç firması Pfizer ile Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in ortak geliştirdiği korona virüsü aşısına acil kullanım onayı verdi. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter paylaşımında aşı uygulamasının 24 saat içinde başlayacağını ve ücretsiz olarak yapılacağını söyledi. 

Denemelerin nihai sonuçlarında Covid-19'a karşı yüzde 95 başarı oranı elde edilen Pfizer/BioNTech aşısının, 16 yaş ve üzeri kişilere kişilere uygulanacağı kaydedildi. İlk etapta 2.9 milyon dozun sağlık çalışanlarına yapılması bekleniyor. 

'NORMALE DÖNÜŞÜ HIZLANDIRACAK'

Aşı onayını doğrulayan FDA Direktörü Stephen Hahn, "ABD'de ve dünya genelinde pek çok aileyi etkileyen bu yıkıcı salgınla mücadelede önemli bir kilometre taşıdır" ifadelerini kullandı. Pfizer'den yapılan açıklamada, aşının dağıtımına hemen başlanacağı belirtildi. BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin ise, aşının 'ABD genelinde hayat kurtarmaya yardımcı olacağını ve normale dönüşü hızlandırabileceğini' söyledi.  

FDA'nın önümüzdeki günlerde ABD'li ilaç firması Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısını da oylaması planlanıyor. Aralık ayı başında İngiltere, Pfizer/BioNTech aşısını onaylayan ilk ülke olmuştu. Kanada, Meksika ve Suudi Arabistan'da aşıya onay veren ülkeler arasında. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Pfizer FDA Biontech aşı