ABD Hazine Bakanı Yellen, Türkiye'ye işaret etti: 'Rusya yaptırımlarına uyun'

Almanya başta olmak üzere Avrupalı bankalara Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyumu artırma çağrısında bulunan ABD Hazine Bakanı Yellen, Türkiye, Çin ve BAE'nin yaptırımları ihlal ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Hazine Bakanı Yellen, Almanya başta olmak üzere Avrupalı bankalara Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyumu artırma çağrısında bulundu. Yellen, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarını ihlal eden ülkelerin başında Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) geldiğini söyledi.

Bankacılarla bir araya gelen Yellen, geçtiğimiz aralık ayında uygulamaya konan ikincil yaptırım yetkisinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için gerekli malları tedarik etme çabalarını zora soktuğunu ancak daha fazla çaba gerektiğini söyledi. "Rusya, Almanya ve ABD gibi gelişmiş ekonomilerden kritik mallar almak konusunda çaresiz durumda" diyen Yellen, şöyle devam etti: "Kremlin'in savunma sanayi üssüne tedarik sağlama kabiliyetini engellemek adına dikkatli olmalıyız."

Yellen'ın açıklaması, Rusya'nın en büyük Batı bankası olan Avusturyalı Raiffeisen Bank International'a (RBI) Rus iş insanı Oleg Deripaska ile anlaşmadan vazgeçmesi için Hazine Bakanlığı'ndan yapılan çağrının ardından geldi. Söz konusu uyarıdan sonra RBI, Deripaska ile bağlantılı inşaat firması Strabag'ın 1.5 milyar euro'luk hissesini satın alma girişimini sonlandırmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)