ABD Kongre üyesi Bill Keating, İmamoğlu ile görüştüğü iddiasını yalanladı

ABD Kongre üyesi Bill Keating, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı. Keating, "Başkan İmamoğlu ile ne konuştum ne de görüştüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Kongre üyesi Bill Keating, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü iddiasını yalanladı. 

Keating, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, "Başkan İmamoğlu ile ne konuştum ne de görüştüm. 31 Mart’taki ifadelerim, Başkanı bir oturuma devam etmek için daha önce ekibim ile yaptığım bir konuşmaya dair idi; fakat herhangi bir erişimim olmadı ve söylendiği gibi kesinlikle Başkan ile konuşmadım" dedi. 

İBB sözcüsü Murat Ongun da, konu ile ilgili bir açıklama yayınlayarak, söz konusu haberlerin "tamamen uyudurma" olduğunu söyledi. 

Ongun, sosyal medya hesabından, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ABD Kongre Üyesi Bill Keating ile görüştüğü ile ilgili haber tamamen uydurmadır. Şehrimizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda yürüttüğümüz bütün diplomatik görüşmeleri açıklıkla paylaşmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi. 

Türkiye'de bazı yayın kuruluşları, Keating'in "Türkiye’yi Batı rotasına sokmak için İmamoğlu’yla görüştük" dediğini iddia etmişti.