ABD: Rusya içindeki saldırılar için Ukrayna’ya istihbarat sağlamıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna güçlerinin sınırı geçerek Rusya içinde saldırı düzenlediğini söyledi. ABD, Rusya içindeki saldırılar için Ukrayna’ya istihbarat sağladıkları iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Bryansk bölgesinde düzenlenen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Putin, 'Ukraynalı bir sabotaj grubunun Rusya sınırını geçerek bir köyde sivillere ateş açtığını' söyledi.

AA'nın haberine göre, Bryansk bölgesinde bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıları 'terör eylemi' olarak nitelendiren Putin, "Rus askerleri, Donbas'ta 8 yıl boyunca insanlara işkence eden ve onları öldüren, Moskova'da Darya Dugina'yı öldüren Naziler ile teröristlerden vatandaşlarımızı koruyor. Bunlar, bugün yine bir terör eylemini gerçekleştirdi, suç işledi, sınırdaki bölgemize girerek sivillere ateş açtı. Onlar, otomobilin sivillere ait olduğunu, bu arabada sivillerin ve çocukların olduğunu gördü ancak ateş açtı" dedi. 

ABD: UKRAYNA'YA BİLGİ SAĞLADIĞIMIZ FİKRİ SAÇMALIK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder da 'Ukrayna'dan bir grubun Rusya'nın Klimovski kasabasına bağlı Bryansk bölgesine sabotaj yapmak üzere sızdığı ve Ukrayna ordusunun Rus topraklarındaki bazı hedefleri vurduğu' iddiaları üzerine Kremlin'in saldırıların ABD'nin desteğiyle yapıldığını iddia etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Ryder, "Rus yetkililerin, her şeyden önce ABD'nin bir şekilde bu tür saldırıları mümkün kılmak için bilgi sağladığını iddia eden bazı haberleri gördüm. Ukraynalılara nereyi vuracaklarını söylemiyoruz. Şunu kesin bir şekilde ifade edeyim Ukraynalılara Rusya içindeki yerleri hedef almaları için istihbarat veya bilgi sağladığımız fikri saçmalık. Rusya ile savaşta değiliz, Rusya ile bir savaşa girmenin de peşinde değiliz" dedi.

Ryder, 'Ukrayna'ya verilen silahların sadece Ukrayna içinde ve Ukrayna topraklarının savunulmasında kullanılması için istişare ettiklerini' de dile getirdi. (DIŞ HABERLER)