ABD'de düşen F-35'i bulmak için halktan yardım istendi

ABD'de eğitim uçuşunda olan bir F-35 savaş uçağı arıza vererek düştü. Uçağın pilotu paraşütle atlayıp kurtulurken, düşen uçağın yerinin tespiti için halktan yardım istendi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ordusu sözcülerinden Binbaşı Melanie Salinas, deniz piyadelerine ait bir F-35 savaş uçağının, Güney Carolina eyaletine bağlı Kuzey Charleston bölgesinde uçuş yaptığı esnada arıza verdiğini bildirdi. Pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğunu aktaran Salinas, düşen F-35 uçağı için bölgede arama çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Kuzey Charleston Ortak Üssü'nün X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada da düşen F-35 savaş uçağının yerinin belirlenmesi için Beaufort Deniz Piyade Hava Üssü ile birlikte çalışıldığı belirtilerek, düşen F-35'in yerini tespit etmeye çalışan ekiplere yardımcı olabilecek herhangi bir bilgisi olan kişilerden yetkililerle iletişime geçmeleri istendi. Açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarının Charleston Ortak Üssü'nün kuzeyine, Moultrie ve Marion göllerinin çevresine odaklandığı bilgisi verildi. 

'BİR F-35'İ NASIL KAYBEDEBİLİRSİNİZ Kİ?'

AA'nın aktardığına göre, söz konusu F-35 uçağının, eğitim uçuşunda olduğu ve aynı eğitime katılan başka bir F-35'in güvenli şekilde Salinas'daki hava üssüne döndüğü kaydedildi.

Öte yandan, Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Mace, olaya tepki göstererek, "Bir F-35'i nasıl kaybedebilirsiniz ki? Nasıl olur da bir takip cihazı olmaz ve kamuoyundan jeti bulup teslim etmelerini isteriz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)