ABD'de güvenlik endişesi: Gizli Servis Direktörü ifade verecek

Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından istifa çağrılarıyla karşı karşıya kalan Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 22 Temmuz’da ifade verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin yeni başkan adayı Donald Trump'a yönelik saldırının ardından, ülkede güvenliğe ilişkin sorular gündeme geldi. Pensilvanya eyaletindeki suikast girişimiyle beraber istifa çağrılarıyla karşı karşıya kalan Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Kongre'de ifade vermeye çağrıldı. ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi, Cheatle’ın 22 Temmuz’da mecliste Donald Trump’a yönelik suikast girişimine dair duruşmaya çağırıldığını duyurdu.

'REAGAN'DAN BU YANA EN BÜYÜK GÜVENLİK KRİZİ'

Öte yandan The Wall Street Journal gazetesi, Gizli Servis'in büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu yazdı. "Donald Trump'ın neredeyse suikasta uğraması, yıllar sonra Gizli Servis'in yaşadığı en büyük krizi temsil ediyor" ifadelerinin yer aldığı analizde, "20 yaşında bir genç, nasıl oldu da Donald Trump'ı vurabildi? Üstelik yaklaşık 100 metre gibi yakın bir mesafeden" denildi. Analizde, saldırının eski başkan Ronald Reagan'ın 1981'de vurulmasından bu yana Gizli Servis için belki de en büyük güvenlik krizi niteliğinde olduğu belirtildi.

'YÜZDE 100 GÜVENLİK HATASI'

Thomas Matthew Crooks tarafından gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından, Pensilvanya'da düzenlenen mitingde yer alan görgü tanıkları 'güvenlik sorunu' yaşandığını dile getirmişti. BBC'ye konuşan Greg Smith, "15 metre uzaklıkta binanın çatısına tırmanan adamı fark ettik. Tüfeği vardı, tüfeği açıkça görebiliyorduk. Polislere, saldırganı işaret ediyorduk, 'Hey dostum, çatıda tüfekli bir adam var' diyorduk. Polis ne olup bittiğini bilmiyordu" ifadelerini kullanmıştı. Smith, şöyle devam etmişti: 

"Neden tüm çatılarda Gizli Servis yoktu? Burası büyük bir yer değil. Bu bir güvenlik hatası, yüzde 100 güvenlik hatası."

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler trump suikast saldırı