ABD'de silahlı saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Minneapolis şehrinde düzenlenen bir silahlı saldırıda, biri polis, diğeri şüpheli olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti. Biri polis, biri itfaiyeci olmak üzere toplam üç kişi de yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Minneapolis kentinde düzenlenen silahlı saldırıda aralarında bir polis memuru ve şüphelinin de olduğu üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kent yetkilileri, saldırıda bir polis memuru ve bir itfaiyeci dahil üç kişinin de yaralandığını bildirdi. Yerel basına yansıyan ilk haberlerde, saldırıda dört kişinin öldüğü bilgisi verilmişti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırının hangi saikle gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmadı. Minneapolis Emniyet Müdürlüğü, daha önce yaptığı bir sosyal medya paylaşımında ikisi polis memuru olmak üzere altı kişinin 'yaralandığı ihbarı yapılan aktif bir olaya müdahale ettiğini' belirtmişti. Polis, bölgede yaşayanlardan saldırının yaşandığı Whittier mahallesinden uzak durmalarını da istemişti. 

20 YILI AŞKIN SÜREDİR BİR İLK

CBS'e bağlı WCCO-TV kanalı, saldırıda şüphelinin de öldüğünü ve bir polis memurunun durumunun ağır olduğunu aktarırken, Minneapolis Star-Tribune, saldırganla çatışmaya giren 28 yaşındaki bir polisin öldüğünü, diğer polisin sağlık durumunun kritik olduğunu bildirdi. Silahlı saldırının Whittier mahallesindeki bir apartmanın çevresinde gerçekleştiği, dört kişinin daha isabet aldığı belirtildi. Gazete, 20 yılı aşkın süredir Minneapolis'te ilk defa bir polis memurunun görevi başındayken vurularak öldürüldüğünü yazdı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)