ABD'de yanlışlıkla 21 yıl erken tahliye edilen mahkum 'hata yapıldı' dedi, teslim oldu

ABD'de bir mahkum, yetkililerin cezası ile ilgili yanlış bir hesaplama yapması sonucu 21 yıl erken tahliye edildi. Mahkum daha sonra 'hata yapıldığını' söyleyerek, kendi isteğiyle teslim oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir mahkum, yanlışlıkla serbest bırakıldıktan sonra kendi rızasıyla yetkililere teslim oldu. Olay, ülkenin Washington eyaletinde geçtiğimiz cuma günü gerçekleşti.

New York Post'un haberine göre, Pierce Bölge mahkemesi, 21 yıl daha hapiste yatması gereken Jeremey Bennett isimli mahkumu suçunu işlediği sırada yaşının küçük olması nedeniyle bırakma kararı aldı. Ancak yerel yetkililer basına yaptıkları açıklamada, Ceza İnfaz Kurumu'nun Bennett'in cezasını yanlış hesapladığını söyledi.

28 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Ceza İnfaz Kurumu ise yanlışlık yapmadıklarını savunurken, kendilerine gönderilen kararda cezanın 'infaz edildiğinin' belirtildiğini söyledi. Bırakıldıktan sonra avukatlarına yetkililerin onu bırakmakla 'hata yaptıklarını' söyleyen Bennett, polise teslim oldu. Bennett'in 2013 yılında henüz 17 yaşındayken otopark soygunu sırasında cinayet işlemesi nedeniyle 28 yıl hapis cezası aldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)