AB'de sürü bağışıklığına ilk ulaşan ülke Malta oldu

Turizmin canlanması için çabalayan Malta’da yetişkin nüfusun yüzde 70'ine en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nde 16 yaşın üzerindeki bireyleri aşılamaya başlayan ilk ülke olan malta sürü bağışıklığına da ulaşan ilk AB ülkesi oldu. Malta’da yetişkin nüfusun yüzde 70'ine en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldı. Toplam nüfusun da yüzde 42'si tamamen aşılanmış durumda. Ülkede günlük ölüm ve vaka sayısı son 17 gündür durma noktasına ulaştı.

Turizm Bakanı ve Tüketiciyi Koruma ve Turizm Bakanı Clayton Bartolo “Malta'nın Covid-19'a karşı sürü bağışıklığını elde etmesi, ekonominin özellikle turizmin canlanması bakımından yerel halk için büyük önem taşıyor.  Malta hükümetinin aşılamanın yaygınlaştırılmasındaki güçlü stratejisi ve bu uygulamayı kolaylaştıran kısıtlayıcı önlemler bu olumlu haberin arkasındaki ana unsurlar ve tedrici tavrıdır. Malta'nın turizm endüstrisi gerçek anlamda pandemi sonrası dönemde sürdürülebilir hale gelmiş bulunuyor" dedi.

Malta Turizm Otoritesi İcra Kurulu Başkanı Johann Buttigieg "Bugün yapılan duyuru, bize hepimizin ihtiyaç duyduğu doğru motivasyonu sağlıyor. 1 Haziran'dan itibaren Malta adalarına gelen turistleri ağırlamaya hazırlanıyoruz. Bu gelişme, dinlendirici ve en önemlisi güvenli tatil arayışında olan tatilciler için kesinlikle daha fazla teşvik edici olacaktır.” dedi. (HABER MERKEZİ)