AB'den Ermenistan'la vize serbestisi görüşmelerine başlama kararı

Avrupa Konseyi, 'Komisyon'un Ermenistan ile vize serbestisi diyaloğu başlatma niyetini memnuniyetle karşıladığını' açıkladı. Ermenistan Dışişleri Bakanı, kararı 'tarihi' olarak nitelendirdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ile vize serbestisi konusunda görüşmeleri başlatma kararı alındığını duyurdu. AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Komisyon'un Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerini başlatılma kararından 'memnuniyet' duyulduğu bildirildi. Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da karardan duyduğu mutluluğu ifade ederek, AB ve üye ülkelerin dışişleri bakanlarına teşekkür etti.

MİRZOYAN: ÇOK ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

AA'nın aktardığına göre, AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, vize serbestisi ihtimalinin 'kriterlerin tam yerine getirilmesi halinde' değerlendirileceği belirtilerek bu kriterlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesinden Konsey ile üye ülkelerin sorumlu olacağı aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Mirzoyan da sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, kararı 'tarihi' olarak nitelendirerek, "Bu, Ermenistan ve AB arasında ortak değerler ve ilkeler temelinde derinleşen ortaklıkta çok önemli bir kilometre taşıdır" dedi.

Vize serbestisi, Ermenistan vatandaşlarının Schengen Bölgesi'nde yer alan ülkelere vizeye ihtiyaç duymadan kısa ziyaretler yapmasına olanak tanıyacak. Görüşmelerin neticelenmesinin ise birkaç yıl sürebileceği ifade ediliyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)