ABD'li senatöre 'ruhsatsız silah' suçlaması: Hong Kong'da tutuklandı

Cumhuriyetçi senatör Stephen J. Wilson, çantasına tabancasını koyduğunu ‘fark etmediğini’ söyledi. Wilson, "Bu dürüst bir hataydı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li Washington eyaleti senatörü Stephen J. Wilson’ın, 'ruhsatsız ateşli silah bulundurmak' suçundan Hong Kong Uluslararası Havaalanı'nda gözaltına alındığı belirtildi. Wilson'ın Pazartesi günü Sha Tin Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıktığı ve kefaletle serbest bırakıldığı aktarıldı.

'SORUNUN KISA SÜREDE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUM'

Cumhuriyetçi senatör, kendisi ve eşiyle beş haftalık bir tatil için Güneydoğu Asya'ya seyahat ederken çantasına tabancasını koyduğunu ‘fark etmediğini’ söyledi. "Bu dürüst bir hataydı” diyen Wilson, “Sorunun kısa sürede çözülmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.,

'UÇUŞUN ORTASINDA HATIRLADIM'

Tabancasının Washington eyaletinde kayıtlı olduğunu ve gizli tabanca ruhsatına sahip olduğunu belirten Wilson, silahı çantasına koyduğunu ‘San Francisco ve Hong Kong arasındaki uçuşun ortasında hatırladığını’ dile getirdi. Wilson, ifadesinde ‘Portland'da havaalanı güvenliğinden geçerken tabancasının çantasında olduğunu fark etmediğini ve bagaj görevlilerinin de bunu fark etmediği’ belirtti.

Hong Kong'daki bir sonraki duruşmasına 30 Ekim'de çıkması beklenen Wilson'ın, 14 yıla kadar hapis ve 12 bin dolardan fazla para cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)