ABD'li siyasetçiler anlattı: 81 yaşındaki Biden'ın bilişsel gerilemesi kötüleşiyor

WSJ'ye konuşan kaynaklar, toplantılarda sık sık notlarına bakan Biden'ın yardımcılarına bel bağladığını ileri sürdü. ''Uyuduğu düşünülecek kadar uzun bir süre gözlerini kapadığı' da belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li kaynaklar, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın 'bilişsel gerilemesinin kötüleştiğini' ve bu durumdan 'endişelendiklerini' belirtti. Wall Street Journal (WSJ), Cumhuriyetçi ve Demokrat vekillerin de aralarında yer aldığı 45'i aşkın kişiyle görüştü. Bazı isimler, toplantılar sırasında katılımcıların Biden'ı anlamakta güçlük çektiğini ve sıklıkla notlarına bakan ABD Başkanı'nın toplantıları yardımcılarına devrettiğini aktardı.

'TAVIRLARI GÜNDEN GÜNE DEĞİŞİYOR'

Biden'ın iyi performans sergileyemediğini söyleyenlerin çoğunun Cumhuriyetçi olduğu belirtilirken, ABD Başkanı'nın tavırlarının da günden güne değiştiği ifade edildi. Ocak ayında Ukrayna'ya askeri yardım konusundaki kritik görüşmelerde yer alan ancak ismi paylaşılmayan bir kişi, "Orada olup rahatsızlık hissetmemek imkansızdı. Sadece bunu söyleyeceğim" dedi.

'KENDİSİNE SORULAN SORULARI YARDIMCILARI YANITLIYOR'

WSJ'nin konuştuğu bazı isimler, Biden'ın odaya girdikten sonra toplantıyı başlatmasının yaklaşık 10 dakika sürdüğünü dile getirdi. Biden'ın kendisine sorulan soruları yardımcılarına cevaplattırdığı, 'uyuduğu düşünülecek kadar uzun bir şekilde gözlerini kapadığı' da iddialar arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında, borç limiti tartışmaları sırasında Biden'la muhatap olan Cumhuriyetçi Partişi eski Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ise, şöyle konuştu: "Uzun zaman önce bitirilmiş eski meselelere dönüyordu. 'Hayır, Sayın Başkan. O konuyu çok önce konuştuk, o işi geçtik' dediğimde şaşırıyordu."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler biden abd başkan