Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın, Recai Kutan'ı da ziyaret edeceği söyleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SAADET yöneticisi Oğuzhan Asiltürk'ten sonra Milli Görüş'te saygı duyulan Nedim Urhan'ı sessizce ziyaret ettiğini yazan gazeteci Abdulkadir Selvi "Recai Kutan’ı da ziyaret edeceği söyleniyor" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ittifaka ikna için partinin ağır toplarından Recai Kutan'ı da ziyaret edeceği öne sürüldü. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü kameralardan uzak bir şekilde Nedim Urhan'ı ziyaret ettiğini yazdı. Selvi yazısında, "Erdoğan’ın ziyaret ettiği ismin Milli Görüş içerisinde ciddi bir saygınlığı var. Milli Nizam Partisi’nin kuruluşundan bu yana Erbakan’ın yanında yer almış ve hâlâ Saadet Partisi çizgisinde devam eden birisinden söz ediyoruz. Erdoğan’ın ziyaretinde İslam dünyasının içinde bulunduğu durum konuşuluyor. İslami hizmetlerin önemi üzerinde duruluyor. Ama bu ziyaretin bir de siyasi yönü var. Erdoğan, Saadet Partisi’nin CHP ile millet ittifakı içinde olması yerine AK Parti ile cumhur ittifakında yer almasını istiyor. Ziyaretlerini de bu amaca dönük olarak gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 8 Ocak’ta da Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret ettiğini hatırlatan Selvi, "Erdoğan, önceki gün de merhum Erbakan’ın kabrini ziyaret ederek dua etti. Erdoğan’ın geç olmayan bir süre zarfında Saadet Partisi ve AK Parti tabanında ismi sevgiyle anılan eski bakanlardan Recai Kutan’ı da ziyaret edeceği söyleniyor" diye yazdı.