Abdullah Gül için 'üç partiyi birleştirip aday olacak' iddiası

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında 'siyasete dönüş' iddiası geldi: "Üç partiyi birleştirecek, AK Parti'nin adayı olacak..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA, Saadet ve Gelecek partilerinin tek çatı altında birleşebileceği ve kurulacak yeni partinin liderliğini Abdullah Gül'ün üstleneceği iddia edildi. Ekonomim'den Besti Karalar'ın kulis haberine göre, Gül yeni parti hazırlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonda söyledi.

Gül ve yakın çevresinin, Erdoğan sonrası döneme yönelik pozisyon aldığı, Gül’ün yeni parti ve siyasete olumlu baktığı hatta seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ve bu düşüncesini de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığı iddia edildi.

'AK PARTİ’NİN DE ADAYI OLMAK İSTİYOR' İDDİASI

Meclis erken seçim kararı almazsa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Gül’ün AK Parti oylarına da talip olacak şekilde aday olmak istediği belirtiliyor. Hatta haberde Gül’ün, AK Parti’nin de adayı olmak istediği, bunu da yakın çevresine söylediği öne sürüldü. Haberde ayrıca AK Parti kaynaklarının bu iddiaları ciddiye almadıkları", “Parti kurabilir ama AK Parti’nin adayı olamaz” yorumunda bulundukları belirtildi.

(HABER MERKEZİ)