Abdullah Öcalan'a gönderilen mektup engellendi, mahkeme kararı doğru bulmadı

İki tutuklunun İmralı Cezaevi'ne gönderilmesi için yazdığı mektuplar, "Abdullah Öcalan’a bağlılığını bildiren cümleler" gerekçesiyle gönderilmedi. Mahkeme ise engelleme kararını doğru bulmadı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Ronahi Sırdaş ve Gülistan Yılmaz’ın, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar’a gönderdiği mektuplar, “sakıncalı” bulundu. Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu’nun “sakıncalı” bulduğu mektupların disiplin kurulu tarafından gönderilmemesine karar verildi. 

ABDULLAH ÖCALAN’A GÖNDERİLEN MEKTUP 

Tutuklu Ronahi Sırdaş’ın Abdullah Öcalan’a gönderdiği mektup kurul tarafından, “örgütten kopmadığını belirten söylemler”, “Abdullah Öcalan’a bağlılığını bildiren cümleler” ve “alenen biz” vurgusu gerekçesiyle gönderilmedi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Sırdaş’ın, Abdullah Öcalan’a  “Mavinin Yoldaşı” başlığıyla gönderdiği iki sayfalık mektubun, birinci sayfasının ilk üç paragrafında yer alan ve “sakıncalı” bulunan kısım ise şöyle: “... anlamın yarattığı özlemle seni sıkıca kucaklıyorum. Sevgiyle selamlıyorum. Her açıdan iyi olmanı, sağlıklı olmanı diliyorum.  Değerli yoldaşım, uzun bir süredir senden ve yanındaki yoldaşlardan hiçbir haber alamadık. Bundan dolayı her açıdan durumlarınızı, sağlığınızı merak ediyoruz, sizlerden gelecek bir haberi bekliyoruz. Bunu beklerken de yüreğimizi, sizleri hissetme çabasını veriyoruz. Bizler genel anlamda iyi ve moralliyiz. 27 Kasım’dan bu yana fiili direniş içindeyiz. Elbette ruhumuz ve sağlımızı korumaya çalışıyoruz. Fakat mevcut imkansızlıklar bizleri fiili direnişe mecbur kılıyor. Sizinde her daim belirttiğiniz gibi, bu koşullarda daha yaratıcı olamıyoruz, yol-yöntem geliştiremiyoruz. Bunun mahcubiyetini de derinde yaşıyoruz.” 

MAHKEME SIRDAŞ’I HAKLI BULDU

Sırdaş karara karşı Kayseri 1. İnfaz Hakimliği’ne itirazda bulundu. Mahkeme ise, Sırdaş’ın itirazını yerinde buldu. Mahkemenin itiraz yolu açık olan gerekçeli kararında şunlar belirtildi: “Mevzuat hükümleri ve hükümlü talebi birlikte değerlendirildiğinde, hükümlünün disiplin kurulu başkanlığınca yapılan mektup ile ilgili incelemede, mektubun tamamında inceleme yapılıp yapılmadığının belli olmadığı, dolayısıyla bir cümleden çıkarılan anlamın mektubun tamamı dikkate alındığında farklı olabileceği anlaşılmakla hükümlü talebinin kabulüne ve yeniden değerlendirilmesi için ilgili infaz kurumuna gönderilmesine karar verilmiş.”

ÖMER HAYRİ KONAR’A GÖNDERİLEN MEKTUP 

Tutuklu Gülistan Yılmaz’ın Ömer Hayri Konar’a gönderdiği 2 sayfalık mektup da okuma komisyonu tarafından “sakıncalı” bulunulurken, disiplin kurulu “örgüt içi ilişkilerin canlı tutulmak istenmesi, örgüte bağlılığı bildiren cümleler olması ve alenen biz vurgusu yapması” gerekçeleriyle mektubun gönderilmemesine karar verdi.
 

(HABER MERKEZİ)