Acun Ilıcalı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

Alex etkisi yapacak oyuncu getireceklerini söyleyen Acun Ilıcalı, dünya yıldızı bir oyuncuyla anlaşmalarına rağmen Mourinho istemediği için transferin gerçekleşmediğini söyledi.

Fotoğraf: fenerbahçe.org
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Asbaşkanı Acun ılcalı, seçim öncesi dünyaca ünlü bir yıldız futbolcuyla anlaşmalarına rağmen transferi Mourinho'nun veto ettiğini söyledi.

Fenerbahçe'de Asbaşkanlığa seçilen ve teknik direktörlük görevine Jose Mourinho'nun getirilmesinde önemli rol oynayan Acun Ilıcalı, Sarı-Lacivertli kulübün transfer gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Haber Global'den Sercan Hamzaoğlu'na konuşan Ilıcalı, Mourinho'nun onaylamadığı bir ismi transfer etmeyeceklerini söyledi. Transfer hedeflerini belirlediklerini ve önlerinde 2 aylık bir süre olduğunu belirten Ilıcalı, "Doğru bir şekilde hedeflere gidiyoruz ve iyi yoldayız diye düşünüyorum. Şu anki durumumuzu hayalimizdeki kadroyu oluşturacak 'puzzle'ın eksik parçalarını tamamlanmaya başlayacağını görerek söyleyebiliyorum" dedi.

'HER ŞEY TAMAMDI, MOURİNHO İSTEMEDİ'

Taraftarın yıldız transferi beklentisinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorulan Ilıcalı şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan futbolcunun gelmesi lazım. Açık açık söyleyeyim. Biz seçimden önce dünyaca ünlü bir yıldızla anlaştık ve Mourinho'ya bunu sorduk. 'Böyle bir isim var, ne düşünüyorsun?' dedik. İsim çok güzeldi, seçime girerken o ismi söyleyebiliriz. Türkiye konuşacak, Başkanımız için avantaj olacak. Bunların hepsini ayarladık, her şey tamamdı. Sevgili Mourinho, o pozisyonda takımda beğendiği oyuncu olduğunu ve transferin onu bozacağını belirterek 'oradaki fazlalık bizim işimize yaramaz. Alırsanız kulübün kararıdır' dedi. Bunun üzerine Başkanımız da 'ben böyle bir durumda seçim kazanacağım diye Fenerbahçe'ye zarar veremem' dedi ve transferi yapmadık."

'ALEX, HOOJDONK ETKİSİ YAPACAK OYUNCULAR GELECEK'

Yıldız transferinde Mourinho'nun sistemine uyan oyuncuları tercih edeceklerini ve Alex, Van Hooijdonk etkisi yapacak futbolcuları transfer edeceklerini kaydeden Ilıcalı, "Bu konularda taraflarımızın şunu çok iyi anlaması lazım; hocamızın istediği bir profil var, o profile uygun oyuncular da tespit edildi. Hocamızın kafasında bir plan var ve o plana uygun listesinin bir numarasını getiriyoruz. Adam eksilten sol açık istiyor, oraya da ona göre bir isim gelecek. Türkiye'ye gelmiş en yüksek kariyerli bir hocaya kendimizi emanet etmek zorundayız" diye konuştu.

Avrupa'dan taliplileri olan Ferdi Kadıoğlu'nun transferi de sorulan Ilıcalı, "Başkanımız için Ferdi çok değerli. Biz, gitmek istemezse Ferdi'yi asla satmayız bunu net söyleyebilirim. Bugün 40 milyon Euro'yu getirin; Ali Koç, Ferdi'yi satmaz. Bu benim görüşüm. Bizim konuşmalarımızdan da aldığım izlenim bu. Tek bir şey bu büyüyü bozabilir, o da Ferdi bu kadar ısrara rağmen gitmek istemesi. O gitmek isterse o zaman tabii ki Başkanımız o astronomik rakamı talep eder" sözlerini kullandı.

(SPOR SERVİSİ)