Acun Ilıcalı'dan Ali Koç'a övgüler: 'Başkanımızın dünyasal gücünü kullandık'
Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Belçika ekibi Anderlecht ile eşleşti. Kulüp Asbaşkanı Acun Ilıcalı, kurayı değerlendirdi ve yeni transferler hakkında konuştu.
DUVAR - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi sonrası açıklamalarda bulundu. Rakipleri Anderlecht ve yeni transferlerle oluşan kadro hakkında konuşan Ilıcalı, "Yeni bir dönem resmen başlıyor" derken; Başkan Ali Koç'a övgüler yağdırdı.
'İYİ BİR KURA ÇEKTİK'
HT Spor'a Anderlecht eşleşmesini değerlendiren Ilıcalı, "Şahsi olarak 'Allah gönlüme göre verdi' diyebilirim. Bizim için bence en güçlü rakiplerden biri değil. 'Kötü bir kura çektik' asla demem, 'Çok iyi bir kura' da demem ama iyi bir kura" ifadelerini kullandı.
'ÇOK AZ TAKIMIN BAŞINA GELECEK ŞEYLER YAŞADIK'
Kulüp asbaşkanı, "Herkesin görüşü olabilir ama Fenerbahçe'nin Avrupa'daki performansını son derece tebrik ediyoruz, memnunuz. En önemli sebebi çok az takımın başına gelebilecek şeyler bizim başımıza geldi. Bazı oyuncularımızı Avrupa listesi kapandığı için UEFA kadrosuna yazamadık. Bazı futbolcular listeye giremedi. Ferdi transfer oldu. Onun üzerine Oosterwolde'nin sakatlığı gerçekleşti" dedi.
'HAYATIMDA İLK KEZ GÖRDÜĞÜM KARDEŞLERİMLE DANİMARKA'YA SEYAHAT ETTİM'
Ilıcalı, "Sakatlıklar üst üste geldi ve kadro daraldı. En kritik maçta kart cezalısı... Hayatımda ilk kez gördüğüm kardeşlerimle seyahat ettim Danimarka'ya. En zor kurayı çeken 3 takımdan biri Fenerbahçe'ydi. Bu kadar negatif durum üzerine takımımızın bu turdan çıkması gayet başarılı. Bundan sonra Anderlecht önemli bir takım ama Belçika takımlarına karşı ülkemizin bir başarısı vardı. Mutluyuz, umutluyuz" yorumunda bulundu.