'Ada Araştırmalarında Neredeyiz?'

Ada kültürleri ve adalar kültürel mirasına odaklanan 'Adadayız', 31 Ocak Çarşamba günü 'Ada Araştırmalarında Neredeyiz?' başlıklı çevrimiçi panel düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği ile Adalar Vakfı’nın ortak girişimleriyle oluşturulan 'Adadayız', adalı toplulukların güçlerini birleştirerek bilgi paylaşabilecekleri ve kimlik, sosyal-kültürel dönüşümler ve göç gibi ortak konuları keşfedebilecekleri bir işbirliği alanı sunuyor.

VAHA’nın 'Kriz Dönemlerinde Kültür Aracılığıyla Ortak Zemin' projesi kapsamında desteklenen 'Adadayız', yıl boyunca çevrimiçi ve yüz yüze etkinliklerle ada üzerine düşünenleri, adaları savunanları, adaları araştıranları, adalıları ve üretimlerinde ada temasını kullanan sanatçıları bir araya getirecek.

Proje kapsamında farklı kültür ve disiplinlere açık buluşmalarla 'ada' ortak paydasının geliştirilmesi hedefleniyor. 'Adadayız', ada kimliği, ada kültürleri ve adalar kültürel mirasına odaklanan etkinlikleri ile adaların çevre, iklim, doğal afetler gibi krizlere yanıt verme potansiyelini tartışmalara dahil etmeyi amaçlıyor.

'Ada Araştırmalarında Neredeyiz?' başlıklı çevrimiçi ilk etkinlikte ada araştırmaları alanının tanıtılması ve Türkiye’de ada araştırmalarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Adalar Vakfı’ndan Asu Aksoy’un açılış konuşması ile başlayacak panelde Galimi Çınarlı Derneği’nden Adil Çamur ada araştırmaları konulu çerçeve sunuşu paylaşacak. Panelde, Sibel Yardımcı 'Adayı Araştırmaya Dahil Etmek', Tuba Emiroğlu 'Göç, Sürgün ve Şiddeti ada Bağlamında Düşünmek' ve Büke Uras 'Büyükada Algısının Zaman İçinde Dönüşümü' başlıklı konuşmalarıyla yer alacaklar.

31 Ocak Çarşamba saat 21.00’de Adadayız youtube kanalından canlı yayınlanacak paneli aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

https://youtube.com/live/Vu4W4XGiAiM?feature=share

 

Etiketler adalar vakfı adalar