Adalar Belediye Meclisi Sedef Adası’nda toplandı

Adalar Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantılarının birinci birleşimi Sedef Adası’nda Adalıların katılımıyla gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalar Belediye Meclisi açılış konuşmasını yapan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Büyükada’da yaşanan yangına değindi. Akpolat, "Yüreğimizi ağzımıza getiren bir yangın yaşadık. Bu yangında üstün gayretlerinden dolayı özellikle İBB İtfaiye teşkilatımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca çıkarma gemimizi 24 saat esaslı çalıştırmamızın da önemini bir defa daha anlamış olduk” dedi.

Ağustos ayı içerisinde bir ilki yaparak Adalar’ı ilk kez Halk Ekmekle buluşturduklarını belirten Ali Ercan Akpolat, “Adalar Belediyesi Mobil Uygulamasını geliştirerek hizmete sunduk. Öğrencilerimiz için kırtasiye yardımını, ücretsiz öğrenci servisi ve beslenme desteklerimizi bu ay içerisinde hizmete sunacağız.” dedi.

Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Nesimi Aday tarafından Meclis'e sunulan önergede Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve uluslarası teamüller dikkate alınarak halkın rızası ile bir ziyaretçi planlaması yapılması gerektiği ifade edildi. Ziyaretçi planlamasının, Adalar Belediyesi’nin yanı sıra, alanında uzman kişilerin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde yer aldığı bir komisyon yönetiminde uygulanması gerektiği belirtilen önerge oy birliği ile gündeme alındı.