Adalet Bakanı Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti, yerine AK Parti Yozgat Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gül'den boşalan koltuğa, AK Parti Yozgat Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı atadı.

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşaalan Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır." 

Atama kararının ardından 'görevden af' talebi kabul edilen Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gül, Erdoğan'a görevden af talebini kabul ettiği için 'şükranlarını' sundu: "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum."

Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sn.R.Tayyip Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)