Adalet Bakanı ile tecrit görüşmesi: Tunç barış isteyen anneleri dinlemedi

DEM Parti, bugün Barış Anneleri ile görüşen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un talepleri dinlemeyerek 'çözümden uzak bir tavır sergilediğini' kaydetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - DEM Parti milletvekilleri Newroz Uysal Aslan, Dilan Kunt ile Barış Anneleri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü.

DEM Parti kaynakları, “PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecride” dikkat çekmek için bir süredir adalet nöbetlerini sürdüren ailelerin 6 haftadır Adalet Bakanlığı ile görüştüğünü, talep edilen görüşmenin bugün gerçekleştiğini söyledi.

Görüşmenin kısa sürdüğünü ifade eden parti kurmayları, "Görüşmede İmralı Cezaevi'nde Sayın Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklara yönelik aralıksız ve 40 aydır süren mutlak tecridin diğer cezaevlerine de yayıldığı, tutsakların bu durumu protesto ettiği ve cezaevlerinde hak ihlallerinin arttığı Adalet Bakanı’na aktarılmıştır. Ailelerin kaygılı olduğu ve duruma dikkat çekmek amacıyla uzun süredir adalet nöbetlerinin sürdürüldüğü, annelerin her hafta çarşamba günü Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapma ve yetkililerle görüşme girişiminde bulunduğu, ancak her seferinde engellendikleri belirtildi" dedi.

ACİLEN ADIM ATILMASI TALEBİ İLETİLDİ

Kurmayların aktarımına göre görüşmede aileler, cezaevlerinde sürdürülen protestoların ve hak ihlallerinin kaynağının İmralı’daki mutlak tecrit olduğunu belirterek bu duruma karşı acilen adım atılması talebinde bulundu.

‘TUNÇ ANNELERİ DAHİ DİNLEMEDİ, ‘TECRİT YOKTUR’ ISRARINI SÜRDÜRDÜ’

Adalet Bakanı Tunç’un çözümden uzak bir tavır sergilediğini kaydeden kurmaylar, “Çözüm adresi olarak görülen Adalet Bakanı ise maalesef şikayetleri ve eleştirileri dinlemek yerine, ‘tecrit yoktur’ inkarını sürdürmüş ve çözümden uzak bir tavır sergilemiştir. Adalet Bakanı’nın, dile getirilen son derece insani taleplere karşı takındığı hukuk ve adaletten uzak tavrı, çözüm ve barış isteyen anneleri dahi dinlememesi uygulanan çözümsüzlük politikalarındaki ısrarın göstergesidir” ifadelerini kullandı.