Adalet Bakanı Tunç, CHP'li Gökçen'in soru önergesine süresinde yanıt vermedi
CHP’li Gökçe Gökçen, Kars T Tipi Cezaevi’nde mahkumların yaşadığı sorunlara ilişkin verdiği soru önergesine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un süresi içinde yanıt vermediğini söyledi.
DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tesisin su altyapısının eksik olmasını ve bu durumun mahkumlar ciddi su ve ekonomik kriz yarattığını ifade ederek, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.
Bakan Tunç’un soru önergesine süresi içinde yanıt vermediğini belirten Gökçen, cezaevinin musluklarından akan suyun arsenik oranının yüksek olması nedeniyle mahkumlar tarafından içme suyu olarak kullanılmasının mümkün olmadığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu durum, mahkumların içme suyu temini için sürekli kantinden alışveriş yapmalarını gerektiriyor. Şebeke suyunun çamurlu ve sağlığa zararlı olması sebebiyle mahkumlar banyo ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta da güçlük çekiyor.”