Adalet Birlik Partisi lideri Uzun'dan Netanyahu’ya 'barış' çağrısı

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sivil kayıpların önlenmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılması için gerekli adımları atması çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya mektup yazdı. Mektubunda savaşın yıkıcı etkilerine dikkat çeken Genel Başkan Uzun, Netanyahu’ya barışçıl çözümler için çağrıda bulundu.

İrfan Uzun’un mektubu şöyle:

“İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmaların, özellikle siviller, kadınlar ve çocuklar üzerindeki yıkıcı etkilerini derin bir üzüntüyle takip ediyorum. Bu mektubu, barış ve insanlık adına size seslenmek için yazıyorum.

Savaşın, insanlık için ne kadar yıkıcı ve acı verici olduğunu hepimiz biliyoruz. Demokrasi ve barış, insan hayatının değerini korumanın en temel yollarıdır. Çatışmaların durdurulması ve masum insanların hayatlarının korunması için acil adımlar atılması gerektiğine inanıyorum. Her iki tarafın da barışçıl bir çözüm bulmak için çaba göstermesi, gelecekteki nesillerin güvenliği ve refahı için hayati önem taşımaktadır.

Sizden, liderlik pozisyonunuzun gücünü kullanarak, sivil kayıpların önlenmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılması için gerekli adımları atmanızı rica ediyorum. Barışın ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünya için birlikte çalışabileceğimize inanıyorum. Saygılarımla”