Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Adanaspor'a 1 milyon TL'lik bağış tepki topladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Adanaspor’a 1.1 milyon TL'lik bağış yaptı. Ulaşıma yeni zam gelen kentte, kulübe yapılan bağış tepki topladı.

Zeydan Karalar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabından Adanaspor’a 1 milyon 100 bin lira bağış yaptıklarını duyurdu. Henüz 10 gün önce ulaşıma zam yapılan Adana’da Karalar’ın kulübe yaptığı bağış halktan ve taraftarlardan tepki topladı.

Adana’da son aylarda iki kez üst üste toplu ulaşıma zam geldi. Önceki dönem Seyhan Belediye Başkanı olarak görev yapan Zeydan Karalar, 2019 Yerel Seçimleri'nde Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Şehrin dört bir tarafını "Borçlardan yılmadan çalışıyoruz" pankartları ile donatan Zeydan Karalar, son yıllarda birçok kez Adana Demirspor’a şampiyonluk teşvik primi adı altında milyonlarca lira aktardı.

Evrensel'in haberine göre Adanaspor taraftarları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bu bağışı doğru bulmadıklarını belirtti. Zeydan Karalar’ın bu bağışı yaklaşan seçimler arifesinde taraftarlar tarafından seçim yatırımı olarak da değerlendirildi.

Pek çok taraftar ise geçtiğimiz hafta yapılan ulaşım zammını hatırlatarak halkın paralarının başta şirket kulüplerine bağış yapılmamak üzere (Adanaspor ve Adana Demirspor’un ikisi de şirket kulübü) siyasi rant elde etmek için kullanılmaması gerektiğini savundu. (HABER MERKEZİ)