Adana ve Maraş'tan 83 depremzede uçakla İstanbul'a getirildi

Maraş merkezli depremlerin ardından, depremzedelerin bölgeden tahliyeleri devam ediyor. Adana ve Maraş'tan hareket eden 2 askeri kargo uçağı, 83 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedelerin tahliyeleri devam ediyor. Depremzedeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 askeri kargo uçağı Adana ve Maraş'tan havalanarak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı Askeri Apronu'na indi.

DHA'nın haberine göre, aralarında bebek ve çocukların da olduğu 83 depremzede, burada hazır bekletilen otobüslerle İstanbul'da bulunan yakınlarına götürüldü.

Ailesi ile birlikte gelen Rıza Dönmez, "Biz aslında Kocaeli'ne gideceğiz de İstanbul üzerinden gideceğiz. Orada çok zor durumda insanlar. Kimsenin gidebileceği evi yok. İnsanlar topluca akrabalarını kaybetti. Bizim en çok şükrettiğimiz şey en yakın ailemizden kimsenin ölmemesi. Hiç kimsenin evi yok. Biri bizim evimiz yıkıldı sizin evinizde kalabilir miyiz diye bir cümle kuramaz, çünkü kimsenin evi yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler deprem maraş