Adana'da deprem soruşturması: 5 şüpheli tutuklandı

Adana'da depremde yıkılan 11 binanın müteahhit ve sorumluları arasından 5 şüpheli tutuklandı. Tutuklanan isimlerden biri de AK Parti Adana Kurucu İl Başkanı Ömer Faruk Gerger oldu.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Merkez üssü Maraş olan ve 10 ili yıkan iki büyük depremin ardından yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Adana’da yaşanan çifte depremde 11 bina yıkıldı. Yıkılan bu binalarda 418 kişi hayatını kaybetti. Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada görevlendirilen 3 savcı, yıkılan binaların kolonlarından örnek aldı. Daha sonra ise bu 11 binanın müteahhit ve mühendisleri tek tek belirlenip gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 zanlı adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklandı.

Tutuklananlar arasında bulunan Sinem Apartmanı mütaahhitlerinden Ömer Faruk Gerger'in, 2002 yılında AK Parti Adana Kurucu İl Başkanı olduğu öğrenildi.

Ömer Faruk Gerger

GÖZALTINA ALINAN 15 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

6 Şubat'ta gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde, Adana'da 11 bina yıkılmış ve 418 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, yıkılan binaların müteahhit ve teknik sorumlusu olduğu iddiasıyla 15 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhiti Hasan Alpargün, Kıbrıs'ta yüklü miktarda para ile kaçarken yakalanıp Adana'ya getirildi. Gözaltına alınan 15 müteahhit ve sorumlu arasından 5 zanlı daha sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

YIKILAN SİNEM APARTMANI'NIN MÜTEAHHİTİ

Adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanan 5 zanlı arasında, depremde yıkılan binalardan birisi olan Adana'nın Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki Sinem Apartmanı'nın müteahhit ve arsa sahibi Hüseyin Zati Yıldırım ve Ömer Faruk Yıldırım'ın bulunduğu öğrenildi.

6 Şubat saat 13.24'te gerçekleşen ikinci depremde yıkılan Sinem Apartmanı'nın enkazında 11 kişi kalmış ve binanın yıkılma anları güvenlik kameralarına yansımıştı. Öte yandan tutuklanan Sinem Apartmanı müteahhiti Ömer Faruk Gerger'in, 2002 yılında AK Parti Adana Kurucu İl Başkanı olduğu öğrenildi.

Gerger, AK Parti Adana Kurucu İl Başkanlığı görevinin ardından 2009 yılında da Saadet Partisi'nin Adana'nın Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı olmuştu.

 

 

Etiketler adana deprem