Adana'da yangın söndürme helikopteri göle düştü

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangın söndürme helikopteri baraj gölünden su alırken göle düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'nın Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için gönderilen yangın söndürme helikopteri, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'ndan su alırken bilinmeyen bir nedenle düştü. Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebatın düştüğü barajdan yüzerek kurtulduğu bildirildi. DHA'nın haberine göre bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de sevk edildi. 5 kişilik mürettebatın durumunun iyi olduğu kaydedildi.

‘3'Ü RUS 5 MÜRETTEBATIMIZ YARALI KURTULDU'

Orman Genel Müdürlüğü, yangın söndürme helikopterinin su alırken Gökdere Barajı'na düşmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Adana'nın Kozan ilçesinde 15.45'te başlayan orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten ve Genel Müdürlüğümüz tarafından kiralık olarak kullanılan Mİ-8 tipindeki helikopter 16.20 sularında Göksu Çayı'ndan su aldığı esnada bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 3'ü Rus uyruklu toplam 5 mürettebat yaralı olarak kurtulmuştur. Mürettebatımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadelemizde destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.

MÜRETTEBAT ASKERİ HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDI

Helikopterin kırıma uğraması sonucu suya düştüğü olaydan yaralı olarak kurtarılan 5 kişilik mürettebat, askeri helikopterle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu, kontrol amaçlı hastaneye götürüldükleri bildirildi.

YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise kazaya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangınını söndürmek için müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterimiz Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada kırıma uğramıştır. Çok şükür helikopterde görev yapan 5 personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır" dedi.

YERLİKAYA: EN BÜYÜK TESELLİMİZ, 5 PERSONELİN SAĞ KURTULMALARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Adana Kozan'da meydana gelen orman yangınına müdahalede bulunan ve Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopter maalesef Gökdere Barajı'ndan su alırken kırıma uğradı. En büyük tesellimiz helikopterde görev yapan beş personelin, kazadan sağ olarak kurtarılması. Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğü personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Orman yangınlarıyla mücadele eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizi korusun. En büyük tesellimiz helikopterde görev yapan beş personelin, kazadan sağ olarak kurtarılması. Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğü personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Orman yangınlarıyla mücadele eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizi korusun."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Adana kozan helikopter