Adil Türkiye Partisi: Instagram'ı kapatan bir ülke 3. Dünya ülkesidir

Adil Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak, Instagram'a erişim engeli getirilmesine, "Instagram'ı kapatan bir ülke, 3. Dünya ülkesidir. Utanın, utanın..." sözleriyle tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesini eleştirdi. Emrah Ak, "Kendi tüm sosyal medya hesaplarını kapat gitsin hadi öyleyse" diye seslenerek, herhangi bir sebep göstermeden Instagram'ın kapatılmasını kınadı. Bu kararın açık ve net bir sansür olduğunu belirten Ak, "BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesi, hangi gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez bir sansür uygulamasıdır. Dijital çağda sansüre sansürle karşılık vermek çözüm değil, aksine sorunları daha da derinleştiren bir yaklaşımdır. İktidar, derhal bu kararından dönmelidir" ifadelerini kullandı.

Emrah Ak, Instagram'a erişim engelinin Türkiye'nin çağdaşlık ve ifade özgürlüğü konusundaki imajına zarar verdiğini belirterek, "Türkiye Yüzyılı. Instagram erişime engellendi. Günümüzde Instagram'ı kapatan bir ülke, 3. Dünya ülkesidir. Utanın, utanın..." dedi.

Instagram'ın engellenmesiyle büyük iletişim savaşını nasıl yöneteceğimiz konusunda şüpheye düştüğünü belirten Ak, "Bir sosyal medya kanalının kapanmasının anayasamızdaki ifade özgürlüğü kısmına uyup uymadığını ayrıca tartışalım" dedi.