Adıyaman Belediyesi hurda konteynerlerden 14 milyon TL tasarruf edecek

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları sayesinde, hurda konteyner geri dönüşümünden yılda yaklaşık 14 milyon TL tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adıyaman Belediyesi şehrin dört bir yanındaki hurda konteynerleri geri dönüştürerek hem kaynak israfının önüne geçti hem de kar elde etti. Şehir genelinde yaklaşık 1500 konteynerin bulunduğunu ve zamanla bu konteynerlerin yıprandığını belirten Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Batur, geri dönüşümle konteynerlerin tekrar kullanıma sunulduğunu belirtti.

Söz konusu projeyle yılda yaklaşık 14 milyon TL tasarruf sağlamayı öngördüklerini belirten Batur, “Günlük ortalama 100 konteynerimizi atölyemize getirip tamirlerini yapıyoruz, boyuyoruz. Sabah erken saatlerde sahada boyama işlemleri yapılıyor, atölyede de tamirat ve tadilat işleri yapılıyor. Yaptığımız işlemlerle 1 yılda ortalama 1 buçuk - 2 milyon TL'ye mal olacak. Bu şekilde 1 yılda yaklaşık 14 milyon TL tasarruf elde etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.