Adıyaman'da maden protestosu: Önce tütünü yasakladılar, şimdi de meramızı katlediyorlar

Adıyaman'da yapılmak istenen madene karşı yapılan protestoda konuşan bir kişi, “Önce tütünü yasakladılar, sonra madenlerle suyumuzu bitirdiler, şimdi de meramızı katletmeye çalışıyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adıyaman'ın Kömür Beldesi'ne bağlı Serintepe Mahallesi’ndeki yurttaşların, mera alanlarına açılmak istenen maden ocağına karşı protestoları sürüyor.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, maden şirketinin mera alanında açtığı yolu, tekrar kayalarla ve taşlarla kapatan köylüler, iş makinelerinin de çalışmasına engel oldu. Jandarma köylülere müdahale etti.

Mera alanına maden yapılmasına tepki gösteren bir kişi, “Kömür Beldesi'nin 4'üncü kilometresinde maden ocakları var karşı değiliz. Biz yaşam alanımızın, geçim kaynağımız olan tarım ve hayvancılığın, içeceğimiz suyun katledilmesine karşıyız” dedi.

Hayvancılığın tek geçim kaynakları olduğunu dile getiren bir başka Serintepeli ise “Önce tütünümüzü yasakladılar, sonra açılan madenlerle suyumuzu bitirdiler, hepimizi bir inek bir keçiye mahkum ettiler ve şimdi de meramızı katlederek, onu da elimizden almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“Kente göç mü edelim, hırsızlık mı yapalım” diyen bir kişi de “Yoksul ve zar zor geçinen köylüleriz, söyleyin bizden ne istiyorsunuz, Allah rızası için meramızı yok etmeyin” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)