Adnan Oktar davasında 'cinsel istismar kitapçığı'

Adnan Oktar grubunun yargılandığı davada avukat Eser Çömlekçioğlu, grubun cinsel istismar uyguladığı kişilerin ifadelerine dayanarak kitapçık hazırladı. 110 sayfalık kitapçık mahkemeye sunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suç örgütü kurmaktan yargılanan Adnan Oktar'ın davasında şikayetçi avukatı olan Eser Çömlekçioğlu, "Adnan Oktar Suç Örgütü'nün Cinsel İstismar Sistemi" isimli bir kitapçık hazırladı. Çömlekçioğlu'nun 110 sayfalık kitapçığı dava dosyasına girdi.

Çömlekçioğlu'nun hazırladığı kitapçıkta birçok çizim ve ifade yer alıyor. Anadolu Ajansı muhabirine konuşan avukat Eser Çömlekçioğlu, kitapçığı 1-2 hafta kadar önce mahkemeye sunduğunu belirtti ve "Davada mağdur, müştekiler ve tanıkların anlatımları ile açığa çıkan cinsel sömürü sistemi tarafımca kitap haline getirilmiş ve mahkemeye sunulmuştur. Çok az sayıda yaptırılan bu kitaptan bir suret de mahkemeye sunulmuştur" dedi.

Kitabın önsözünde şu ifadeler yer aldı:

"Bu kitapta yer alan bilgiler, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün yargılanmakta olduğu dosyada yer alan dijital deliller, müşteki-mağdur ifadeleri, teknik takip, dinleme ve ses tapeleri değerlendirilerek bir araya getirilmiştir. Devletin resmi makamları tarafından ele geçirilen bu önemli veriler, örgütün tuzağa düşürmek için 'hedef' olarak seçtiği genç kızlara yıllar boyunca hangi aşamada, hangi çalışılmış ve sistematik tuzakların kurulduğunu somut olarak göz önüne sermektedir. 40 yıldır binlerce genç kızı cinsel olarak mağdur etmiş olmasına rağmen, örgütün silahlı ve korkutucu gücü ve kamu kurum kurumlarındaki bazı kirli eller, bu korkunç istismar sisteminin ortaya çıkmasını engellemiş ve karşısına kimsenin çıkmaya cesaret edemediği bu silahlı istismar örgütü varlığını bugüne dek sürdürmüştür. Dava dosyasında ifadesi alınan 70'e yakın mağdur kızın yaşadığı olaylar 'Hale' mahlasıyla anlatılmaktadır. Diyalogların tamamı ifade ve dava delilleri ile sabit olan konulardır ve hepsi tamamen gerçektir." (AA)