Adnan Oktar, lehine paylaşımlar yapan hesapların kapatılmasını istedi

Adnan Oktar lehine paylaşımlar yapan 5 sosyal medya hesabı hakkında erişim engellemesi talep edildi. Oktar mağdurlarının avukatı Eser Çömlekçioğlu, bu talebin bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevinde bulunan suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın avukatı Gökçe Bayar, Oktar lehine paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının kapatılmasını talep etti.

Halk TV'nin haberine göre başvuruda, Oktar lehine görünen bir dizi paylaşımın bu kişinin yargılanma sürecine olumsuz etkilediği kaydedildi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuruda 5 ayrı X hesabı için erişim engellenmesi kararı verilmesi istendi. 

Söz konusu hesaplar için ‘kurmaca hesap’ değerlendirmesi yapılırken dilekçede, “Bu hesaplarda devamlı olarak müvekkilin fotoğrafları, videoları paylaşılmakta, hiçbir zaman dile getirmediği sözleri kendi fikirleriymiş gibi paylaşılmaktadır Müvekkile aitmiş gibi paylaşılan bu düşünce açıklamaları sosyal medyanın halihazırda adeta bir linç kampanyası sahasına dönüşmüş vaziyeti dikkate de alındığında müvekkilin tarafsız ve adil yargılanma hakkını doğrudan ya da dolaylı olarak olumsuz yönde etkilemektedir” ifadeleri yer aldı.

“Müvekkil lehine bu kadar sık paylaşım yapılması bu hesapların müvekkil tarafından yönlendirildiği yönünde yargılandığı dosyada bir takım algılar oluşturulmaya çalışılmasına sebep olmuştur” denilen dilekçenin devamında “Dolayısıyla bu hesapların yegane amacı müvekkile hukuken zarar vermektir” görüşüne yer verildi.

AVUKAT ESER ÇÖMLEKÇİOĞLU: MANİPÜLASYON GİRİŞİMİ

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü mağdurlarından bir kısmının avukatlığını yapan Eser Çömlekçioğlu, söz konusu kapatma talebini manipülasyon olarak nitelendirdi.

Çömlekçioğlu, kapatılması istenen hesaplarda Cumhurbaşkanı'na yönelik paylaşımlar yapıldığın belirterek örgüt üyelerinin bu suçtan zarar görmemek için böyle bir talepte bulunduğunu belirtti. Çömlekçioğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Basında Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü lideri Adnan Oktar’ın 5 adet sosyal medya hesabının kapatılması ile ilgili Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunduğu bilgisi yer almıştır. Söz konusu başvuruda bu 5 hesabın silahlı suç örgütü Lideri Adnan Oktar’a zarar verdiği bu nedenle kapatılması yönünde karar verilmesi talep edilmiştir. Kamuoyunun yanıltılması için yapılan bu manipülasyon girişiminin aslı şu şekildedir:

Geçtiğimiz aylarda, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne ait 1000’e yakın hesabın kapatılması için mağdurlar adına başvurularda bulunmuştuk. Bu talebimizin ana konusu “örgüte ait hesapların mağdurlara ve kamu görevlilerine sistematik saldırılarda bulunması, bunun yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sahte ve uydurma hadislerle karalama faaliyetleri yürütmeleri” idi. Söz konusu hesapların bir kısmı kapatıldı, henüz kapatılmayan ve her gün suç işlemeye devam eden diğer hesapların sadece 5 tanesi ile ilgili “suçtan ve Cumhurbaşkanımıza yönelik paylaşımların sorumluluğundan kaçmak için” kapatılma başvurusunda bulunmuşlardır.

Örgütün sosyal medya hesapları, örgüt liderinin talimat ve prensipleri ile hareket ederek on binlere varan sayılarla her gün sistematik olarak saldırılarına devam etmektedir. Bu hesapların örgüte ait olduğu ve Adnan Oktar’ın kontrolü ve cezaevi talimatları ile hareket ettiği ispat edildiği 28 mahkeme kararı ile ispat edilmiştir ve mahkeme arşivindeki binlerce dijital belge ve tanık ifadelerinde yer almaktadır. 

Silahlı Suç Örgütü liderliği Türk Mahkemelerince tescil edilen Adnan Oktar,  toplumu dizayn etmeye ve işlediği suçları “inkar ve tevil” edebilmek için basit ve aciz yöntemlerle kapatmaya çalışmaktadır . Her zaman bu örgütün küçük, büyük her tuzağı karşısında dimdik duracağımızı ve gerçekleri net olarak ifade edeceğimizi kamuoyuna bildiririz."

(HABER MERKEZİ)