Af Örgütü: Taner Kılıç yeniden tutuklanma riski ile karşı karşıya

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Genel Sekreteri Agnes Callamard Büyükada davası kapsamında yeniden tutuklanma riskiyle karşı karşıya olan UAÖ Onursal Başkanı Taner Kılıç ile görüştü. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamuoyunda “Büyükada davası” olarak bilinen dava kapsamında yargılanan Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Onursal Başkanı Taner Kılıç yeniden cezaevine girme riskiyle karşı karşıya. Uluslararası Af Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı iken 2017 yılında gözaltına alınan Taner Kılıç 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 14 ay tutuklu kaldı. 2018 yılının ağustos ayında tahliye edilen Kılıç hakkında 2020 yazında 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kararla ilgili açıkladığı tebliğnamesinde Taner Kılıç için verilen kararın onanmasını istedi. Eğer karar onanırsa Kılıç yeniden tutuklanacak.

'AF ÖRGÜTÜ'NÜN MİLYON DESTEKÇİSİ YANINDA OLACAK'

Bu yıl Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri olan Agnes Callamar Taner Kılıç’la çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirdi. Callamard görüşmede Taner Kılıç’a desteklerini şu sözlerle paylaştı: “Gelecek ay veya yıl içinde oraya gelip yanında durmak için elimden geleni yapacağım. Ve inan bana ben yanında durduğumda Uluslararası Af Örgütü’nün 10 milyon destekçisi de yanında olacak. Sen bizden birisin Taner, birimiz saldırıya uğradığında hepimiz harekete geçeriz”

Taner Kılıç sürecin ilk gününden bu yana Af Örgütü’nün desteğini Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından aldığını ve bunun onu tüm bu süreçte en çok güçlendiren şey olduğunu belirterek, “Gözaltına alınmamın birinci dakikasından itibaren Uluslararası Af Örgütü her zaman yanımdaydı hem fiilen yanımdaydı hem de dünyanın her tarafından üye ve destekçileri çalışmalarıyla yanımdaydı. Af Örgütü’nün bütün olanaklarıyla, üye ve destekçileriyle yanımda olduğunu görmek bana ciddi bir moral ve güç veriyor” dedi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü Ece Ünver de yaptığı açıklamada, “Taner Kılıç hiçbir suç işlemedi ve hayatını insan haklarını savunmaya adadığı halde 14 ay hapis yattı. Şimdi Taner Kılıç’ın yeniden bu riskle karşı karşıya olduğunu bilmek bizi hem onun adına hem de insan hakları savunucuları adına derinden kaygılandırıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebine karşılık hızla ilerleyen bu süreçte sadece ve sadece adalet talep ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)