'AFAD sadece kira değil, ihtiyaç ve taşınma yardımını da yapmıyor'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Depremzedelere kira yardımını kesen AFAD, deprem mağdurlarına ödendiği duyurulan 10 bin liralık acil ihtiyaç ve 15 bin liralık taşınma yardımını ödemedi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından depremzedelerin mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Depremzedelerin kira yardımını kesen AFAD'ın şimdi de deprem mağdurlarına ödendiği duyurulan 10 bin liralık acil ihtiyaç ve 15 bin liralık taşınma yardımını hala ödemediğini belirten Barut, "Depremde halkımızı yalnız ve sahipsiz bırakanlar şimdi de 10 bin liralık ihtiyaç yardımını ve 15 bin liralık taşınma yardımını vermeyerek depremzedelere bir darbe daha vurdu" dedi.

Barut, "AFAD İl Müdürlükleri tespiti yapıp durumu üst yönetime bildirirken, AFAD Başkanlığı'nın ödeme yapmaması kabul edilemez. Örneğin Adana'da az hasarlı raporu verilen bir apartmanda 10 bin liralık yardım bazı apartman sakinlerine ödenirken bazılarına ödenmedi. Hakkını isteyen depremzedelere AFAD Başkanlığı cevap vermiyor. Depremzedeleri sahipsiz ve yalnız bırakanlardan açıklama bekliyor, yanlışın düzeltilmesini ve sorunların tümüyle aşılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Etiketler Ayhan Barut chp AFAD