Afganistan'da hava kuvvetleri helikopteri düştü: 1 ölü, 12 yaralı

Şiddetli yağış ve sellerin etkili olduğu Taliban yönetimindeki Afganistan'da hava kuvvetlerine ait bir helikopter teknik sorun yaşayarak düştü.

Fotoğraf: Temsili
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban yönetimindeki Afganistan'da hava kuvvetleri tarafından kullanılan bir helikopter, acil iniş yapmaya çalıştığı sırada düştü. Bir kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Taliban idaresindeki Savunma Bakanlığı, Mi17 tipi helikopterin Ghor vilayetinde nehre düşen kişilerin cesetlerini çıkarmaya çalıştığı sırada teknik sorun yaşadığını bildirdi. Acil iniş yapmaya çalışan helikopter, düştü. Yaşanan olayda bir kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı açıklandı.

Taliban, ABD öncülüğündeki askeri güçlerin ülkeden çekilmesinin ardından, 2021 yılında, 20 yılın ardından Afganistan'ın yönetimini yeniden ele geçirmişti. Afganistan'ın bir önceki yönetiminden bazı uçak ve helikopterler Taliban'ın idaresine geçmişti. Taliban'ın elinde kaç hava aracı olduğu ya da bunların hangilerini tamir edebildiği bilinmezken, Rusya yapımı Mi17 helikopterleri genellikle kurtarma operasyonlarına kullanılıyor. Afganistan'ın kuzeybatısında da son dönemde şiddetli yağış ve seller yaşanıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)