Afyon'da Kürt işçilere ırkçı saldırı: 7 kişi yaralandı

Afyon'da mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Kürt işçiler, Kürtçe konuştukları gerekçesiyle saldırıya uğradı, 7 kişi yaralandı. Saldırganlar, bir araçla kaçırdıkları İsmail Tan'ın kolunu kırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır ve Mardin'den Afyon'a mevsimlik tarım işçisi olarak giden işçiler, Kürtçe konuştukları için saldırıya uğradı. Saldırıda 7 kişi yaralandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Afyon'un Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Beldesi’nde, berbere giden mevsimlik tarım işçisi ırkçı saldırıya uğradı. Saldırıda dışarıda bekleyen 2’si kadın 7 kişinin kafalarından ve farklı yerlerinden yaralandı. Yaralılar daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Saldırıya uğrayanların kuzeni Nurullah Aba, "İşçilerden İsmail Tan ile kuzeni Ali Tan genç muhtarın berberine tıraş olmaya gidiyor. Muhtar sıraya girmelerini istiyor. Gençler de sıraya giriyor. Ancak her gelen onlardan önce alınıyor. 2 saat geçmesine rağmen gençleri almıyorlar içeriye. Gençler de sıralarının neden başkalarına verildiğini soruyor. Sormaları üzerine 'Siz teröristsiniz, burada Kürtçe konuşuyorsunuz' diyerek gençlere saldırıyor" dedi. 

İsmail Tan'ın saldırganlar tarafından bir araçla kaçırıldığını söyleyen Aba, "Gençlerden İsmail Tan'ı araca koyup bir ormanlık alana götürüyorlar. Şiddet uygulayıp kameraya çekiyorlar. İsmail Tan’ın şu anda kolunun kırıldığını biliyoruz. Ali Tan ise ellerinden kaçabiliyor. Ailelere haber vermesi ve berberin yanına gelmeleriyle olay büyüyor. Burada sopalarla 2'si kadın 7 kişi yaralanıyor. Yaralananların durumu kritik değil" diye konuştu.

SALDIRIYA UĞRAYANLAR MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEK

Aba, saldırının ardından yaşadıkları Dereçine Beldesi’ne çevik kuvvet polisi, jandarmaların sevk edildiği ve saldırıya uğrayan ailelerin kaymakamlık kararıyla memleketleri Diyarbakır ve Mardin'e gönderileceğini dile getirdi. 25 gün önce Afyon'a geldiklerini söyleyen Aba, gönderilmelerinin gerekçesinin ise köylülerin istememesi olduğunu belirtti.

Saldırının bilinçli bir şekilde yapıldığını söyleyen Aba, Kürt olmaları ve Kürtçe konuşmaları gerekçesiyle "terörist" olarak görüldüklerini bu nedenle saldırıya maruz kaldıklarını aktardı. Aba, 3-4 gündür aynı söylemlere maruz kaldıklarını ifade etti.

HDP: SALDIRILAR İKTİDARIN NEFRET DİLİNİN SONUCU

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, saldırıya tepki gösterildi ve hükümetin saldırının AK Parti iktidarının kullandığı nefret dilinin bir sonucu olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Afyon’da mevsimlik işçi olarak çalışan Kürt ailelere yapılan ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Partililerimiz olayı yakından takip ediyor. Olay hakkında bilgi almak için ulaşmaya çalıştığımız Afyon Valisi ise telefonlarımıza çıkmıyor. Saldırılar, iktidarın nefret dilinin sonucudur" denildi.